Дрехи

Грижа за кожените якета

Ако имате дрехи, изработени от кожа, трябва да обръщате специално внимание на поддържането им. Това как ще изглеждат и колко време ще са в добро състояние, за да им се радвате дълго, зависи изцяло от грижите, които полагате за  тях. На пазара съществува изобилие от различни продукти като паста, кремове, бои и оцветители, които значително удължават живота на кожените изделия.

Влагата е един от основните врагове на кожата. Петната, които остават от водата, могат да влошат отлично изглеждащите преди това якета. Подсушете го с памучна кърпа, по която няма власинки, след което го изсушете, но на нормална стайна температура и в никакъв случай не се впускайте да го сушите с каквото и да било. Не го дръжте и в непосредствена близост до отоплително тяло. Повърхностното почистване далеч не е достатъчно за поддържането на добър външен вид на изделието. Нужен ви е препарат, които ще почисти тъканта в дълбочина.

При следи от надраскано можете да се доверите на старото изпитано решение, лек за всички проблеми, а именно алкохола. Намокрете бяла памучна кърпа с концентрата и изтъркайте засегнатото място. Не използвайте кърпа, която е цветна, защото има опасност да изпусне.

Превантивно можете да поддържате коженото яке с различни кремове, за да го предпазите от напукване и то да бъде винаги меко. Ако все пак по някаква причина пукнатините са вече факт, има заздравители, които ще подобрят състоянието му.

Превенцията е по-добрия избор в сравнение с лечението, така че поддържайте в добро състояние якето си, за да не се налага да се главоблъскате как да го почистите или прикриете пукнатините по него. Ако не можете да се справите сами с поддръжката на кожата, винаги можете да се обърнете към специалистите в химическото чистене. Все пак от изключително значение е как изглеждаме, а и е добре да се радваме на любимата си дреха по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
X
preloader